មនុស្សយើងម្នាក់ៗតែងតែមានទម្លាប់ជាក់លាក់ជាច្រើន
ដែលគិតថាទម្លាប់ទាំងនោះមានសារៈសំខាន់ណាស់ សម្រាប់សុខភាព
និងរូបរាងកាយរបស់យើង។ ប៉ុន្តែជាក់ស្តែង ទម្លាប់ប្រចាំថ្ងៃក្នុងនោះមួយចំនួន
បែរជាគ្មានប្រយោជន៍ សម្រាប់សុខភាពអ្វីឡើយ។
ចង់ដឹងថាមានអ្វីខ្លះ តាមដានទាំងអស់គ្នា ដូចខាងក្រោមនេះ!
១. ទម្លាប់ទទួលទានថ្នាំវីតាមីន
ការទទួលទានថ្នាំវីតាមីន ឬប្រភេទថ្នាំបំប៉នផ្សេងៗ
មិនបានកាត់បន្ថយហានិភ័យ ការកើតជំងឺផ្សេងៗ មិនបានជួយបង្កើនការចងចាំ
ឬជួយបំប៉នកម្លាំងអ្វីនោះទេ។ ក្រុមអ្នកវិទ្យាសាស្រ្តមួយនៅឯសហរដ្ឋអាមេរិក
បានសន្និដ្ឋានការធ្វើតេស្តលើមនុស្សជាង ៤៥០,០០០ នាក់
ឃើញថាការទទួលទានវីតាមីនជំនួយចម្រុះបែបនេះ
បែរជាមានផលប៉ះពាល់អវិជ្ជមានលើសុខភាពរបស់អ្នក ទៅវិញទេ។
![](https://s5.kh1.co/7d/7daea72022415f6e3ebad6861cccd2d731a226f3.jpg)
២. ទម្លាប់ប្រើទឹកលាងដៃ គ្មានជាតិអាល់កុល
ទឹកលាងដៃ ដែលមនុស្សសម័យឥលូវចូលចិត្តប្រើប្រាស់
ពិតជាអាចជួយកម្ចាត់បាក់តេរី និងមេរោគបាន ប៉ុន្តែក្នុងករណីតែទឹកលាងដៃ
ដែលមានជាតិអាល់កុល ៦០% ឡើងប៉ុណ្ណោះ។ ទឹកលាងដៃក្រៅពីនេះ គ្មានប្រសិទ្ធភាព
ជួយកម្ចាត់មីក្រូសារពាង្គកាយកខ្វក់បានឡើយ។ ហេតុនេះ
ជម្រើសដែលត្រឹមត្រូវបំផុត គឺលាងសម្អាតដៃ ជាមួយនឹងសាប៊ូ។
![](https://s5.kh1.co/d8/d8ebab5d8bb6228db947753746bc6a41567b4b69.jpg)
៣. ទម្លាប់មិនទទួលទានប៊ីចេង
យើងធ្លាប់តែឮគេនិយាយថា ប៊ីចេង អាចធ្វើឲ្យមនុស្សចង់ក្អួត
និងឈឺក្បាល ព្រមទាំងកើតជំងឺផ្សេងទៀត នៅរយៈពេលយូរ។ ប៉ុន្តែ ជាក់ស្តែង
វាអាចបង្កបញ្ហាទាំងនេះបានតែក្នុងករណីអ្នកទទួលទានប៊ីចេងផ្ទាល់ លើសពី ៣
ក្រាមប៉ុណ្ណោះ។ ហេតុនេះ ទោះបីជាអ្នកប្រើប្រាស់ ឬមិនប្រើប្រាស់ប៊ីចេងក៏ដោយ
ក៏វាមិនមានអ្វីប៉ះពាល់ដល់អ្នកដែរ។
![](https://s4.kh1.co/33/33f3fd781ef8d3c3c932e65ae451542f85487c4c.jpg)
៤. ទម្លាប់ទទួលទានតែបន្លែ និងផ្លែឈើ
មនុស្សយើងសព្វថ្ងៃនេះ មានរបបអាហារ
ដែលសម្រាប់បំបាត់ជាតិពុលផ្ទាល់ខ្លួន សម្រាប់ធានាថារាងកាយ
នឹងគ្មានជាតិពុលយាយី។ គួរបញ្ជាក់ផងដែរថា
របបអាហារទាំងនោះមនុស្សយើងភាគច្រើនគិតថាជាបន្លែ និងផ្លែឈើប៉ុណ្ណោះ ហេតុនេះ
ប្រសិនបើអ្នកពិតជាទទួលទានអាហារបែបនេះច្រើនលើសហួសហេតុ
រាងកាយអ្នកមិនអាចបញ្ចេញជាតិពុលបានគ្រប់គ្រាន់ ដូចដែលអ្នកគិតនោះទេ។
![](https://s4.kh1.co/68/68a025f1c64aaaee09eda3b594055cea0c3a7297.jpg)
៥. ទម្លាប់ទទួលទានអាហារគ្មានគីមី
នៅតាមបណ្តាប្រទេសជាច្រើន គ្មានច្បាប់ណា
ដែលហាមឃាត់មិនឲ្យបិទផ្លាកសម្គាល់លើផលិតផលថា “ជារបស់ធម្មជាតិ”
“គ្មានជាតិគីមី” អ្វីនោះទេ។ ជាការពិត ភាគច្រើន វាគ្រាន់តែជា
យុទ្ធសាស្រ្តទីផ្សារ សម្រាប់ទាក់ទាញអតិថិជនប៉ុណ្ណោះ។ ហេតុនេះ
អ្នកអាចជ្រើសរើសទិញទំនិញ ដែលធម្មតាៗទៅបានហើយ
ពីព្រោះតាមពិតវាគ្មានខុសគ្នាអ្វីឡើយ។
![](https://s4.kh1.co/0b/0bbe40b8a1c6ff6482917f9136e19cbaf115fe20.jpg)
៦. ទម្លាប់មិនប្រើម៉ាស៊ីន Microwave
គេជឿថា ការកម្តៅម្ហូបអាហារ ក្នុងម៉ាស៊ីន Microwave
អាចធ្វើឲ្យបាត់បង់សារធាតុចិញ្ចឹមក្នុងអាហារ។ ប៉ុន្តែ ជាក់ស្តែង
ការប្រើប្រាស់ ចង្ក្រានហ្គាស ឬម៉ាស៊ីនដុតនំ កម្តៅ ក៏កាន់តែយ៉ាប់យ៉ឺនជាង
ការប្រើម៉ាស៊ីន Microwave ទៅទៀត ដោយ Microwave
វាមិនត្រឹមតែមានភាពងាយស្រួលប៉ុណ្ណោះទេ វាថែមទាំងអាចរក្សាសារធាតុវីតាមីន C
ឲ្យនៅក្នុងអាហារបាន មិនដូចពីការគិតរបស់មនុស្សភាគច្រើនឡើយ។
![](https://s5.kh1.co/a4/a4bcbe1ede70efaedb01c5f6bd55a93571e5a4b8.jpg)
៧. ទម្លាប់ទទួលទានតែផលិតផលគ្មានជាតិខ្លាញ់
រាងកាយរបស់មនុស្សក៏ទាមទារ នូវជាតិខ្លាញ់ដែរ ហេតុនេះ
ការទទួលទានអាហារដែលសំបូរជាតិខ្លាញ់ល្អសម្រាប់សុខភាព គឺជារឿងត្រឹមត្រូវ
មិនមែនបរិភោគតែផលិតផល គ្មានជាតិខ្លាញ់នោះទេ។ ជាក់ស្តែង
ផលិតផលដែលគ្មានជាតិខ្លាញ់ទាំងនោះ មានផ្ទុកជាតិស្ករខ្ពស់
ដែលអាចប៉ះពាល់ដល់សុខភាព ថែមទៀតផង៕
![](https://s4.kh1.co/f2/f253ab2070f3e23a8c107fa98a9d048d8772f94a.jpg)
0 comments:
Post a Comment