តិចនិកក្នុងការលាងសម្អាត សម្ភារៈក្នុងផ្ទះបាយ បានយ៉ាងងាយ និងឆាប់រហ័សបំផុត


និយាយតាមត្រង់ទៅ មនុស្សយើងភាគច្រើន មិនសូវជាចូលចិត្តការងារសម្អាតប៉ុន្មានទេ ជាពិសេសការងារសម្អាតក្នុងចង្រ្កានបាយតែម្តង។
តែកុំបារម្ភទៀតអី! ថ្ងៃនេះយើងនឹងបង្ហាញពីតិចនិចសម្អាត សម្ភារៈផ្ទះបាយមួយចំនួន ដែលមានភាពងាយស្រួល និងមិនចំណាយពេលយូរ ដូចខាងក្រោមនេះ ៖
១. សម្អាតម៉ាស៊ីនកិនទឹកក្រឡុក
ងាយបំផុត គឺអ្នកគ្រាន់តែចាក់ទឹកក្តៅឧណ្ណៗចូល រួចបន្តក់ថែមទឹកសាប៊ូបោកខោអាវ ២ ទៅ ៣ តំណក់ រួចចុចដំណើរម៉ាស៊ីន ឲ្យក្រឡុកប្រមាណជា ២០ វិនាទី សឹមយកទៅលាងទឹកធម្មតា ជាការស្រេច។
២. សម្អាតម៉ាស៊ីន Microwave
អ្នកគ្រាន់តែយក ក្រណាត់ ឬកូនកន្សែងសើម ទៅដាក់កម្តៅក្នុងម៉ាស៊ីន Microwave ឲ្យក្តៅបន្តិច រួចទុកឲ្យត្រជាក់មួយសន្ទុះ សឹមយកវាមកជូតសម្អាតជាការស្រេច។ ចំហាយចេញពីក្រណាត់ ឬកន្សែងសើម អាចជូតសម្អាតភាពកខ្វក់បានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
៣. កម្ចាត់ក្លិនចេញពីម៉ាស៊ីន Microwave
ងាយបំផុត ដោយអ្នកគ្រាន់តែចាក់ទឹកមួយកែវ ដែលមានទឹកក្រូចឆ្មារ ១/២ ចូលទៅក្នុងថាសម៉ាស៊ីន Microwave រួចបើកដំណើរការឲ្យក្តៅ ប្រមាណជា ៣ ទៅ ៥ នាទី។ បន្ទាប់ពីឈប់ដំណើរការម៉ាស៊ីនរួច អ្នកអាចទុកវាចោលក្នុងម៉ាស៊ីន ១០ នាទី ថែមទៀត ដើម្បីធានាថា គ្មានក្លិនមិនល្អទៀតនោះទេ។
៤. សម្អាតកំសៀវចាស់ៗ
ទោះបីជាផ្ទៃកំសៀវខាងក្នុងកខ្វក់ ឬចាស់ប៉ុណ្ណា ក៏អ្នកមិនចាំបាច់បារម្ភទៀតដែរ។ អ្នកគ្រាន់តែដាក់ទឹកកកចូល ១/៤ នៃកំសៀវ រួចច្របាច់ក្រូចឆ្មារមួយផ្លែចូល បន្ទាប់មកថែមអំបិល ២ ស្លាបព្រាបាយ និងកូរឲ្យសព្វប្រមាណជា ២ នាទី សឹមយកវាទៅលាងសម្អាតចេញតាមធម្មតា។
៥. សម្អាតខ្ទះ
ខ្ទះដែលប្រើប្រាស់យូរភាគច្រើន មានកំណកដែកជាប់ច្រើន ប៉ុន្តែងាយបំផុតដើម្បីកម្ចាត់វាគឺ គ្រាន់តែរោយអំបិលពីលើកំណកដែកទាំងនោះ រួចយកក្រដាសជូតមាត់ទៅត្រដុសវិញ សឹមលាងសម្អាតតាមធម្មតា ជាការស្រេច។
៦. សម្អាតធុងសំរាម
មនុស្សមួយចំនួន ប្រហែលជាមិនបានយកចិត្តទុកដាក់សំអាតធុងសំរាមនោះទេ។ ជាក់ស្តែង អ្នកគ្រាន់តែ យកដុំទឹកកកតូចៗ ដែលបានមកពីទឹក និងទឹកខ្មេះលាយចូលគ្នា ក្នុងបរិមាណស្មើគ្នា ចូលក្នុងធុងសំរាម។ នៅពេលដែលវារលាយ អ្នកអាចយកវាយកលាងទឹកសម្អាតចេញ ជាការស្រេច។
៧. កំណកកាហ្វេជាប់នឹងពែង ឬចានព័រសឺឡែន
វីធីបំបាត់កំណកកាហ្វេ ដែលជាប់នឹងពែង ឬចានព័រសឺឡែន បានយ៉ាងសាមញ្ញ គឺអ្នកគ្រាន់តែលាយទឹកខ្មេះ ជាមួយអំបិល ក្នុងបរិមាណស្មើគ្នា រួចយកវាសម្រាប់លាងសម្អាត ពែងឬចានទាំងនោះ ជាការស្រេច។
៨. តិចនិកក្នុងការប្រើអេប៉ុងសម្អាត
ក្នុងករណី ដែលអ្នកចង់ធ្វើការសម្អាតកន្លែង ដែលពិបាកសម្អាត ដូចជាកន្លុកកន្លៀត ឬកន្លែងតូចចង្អៀត អ្នកគួរយកអេប៉ុងមកកាត់ជាពីរ រួចសឹមយកទៅប្រើប្រាស់ ជាការស្រេច៕

0 comments:

Post a Comment

Search This Blog

Popular Posts

Recent Posts

Text Widget

Pages

Copyright © សាលារៀន​ KS | Powered by Blogger
Design by Viva Themes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com